5 gedachten over “6 Redenen om je navigatie niet overboord te gooien voor een ‘grote zoekknop’”

 1. Een navigatie is erg belangrijk zoals je hierboven kunt lezen. Voor een zoekfunctie op je website adviseer ik http://www.google.com/sitesearch/

  Op een eenvoudige manier kan je een zoekfunctie toevoegen aan je website.

  Ik gebruik hem zelf ook op mijn website, erg tevreden.

 2. Correct artikel.

  Persoonlijk gebruik ik het zelfs als signaal.

  Wanneer meer dan 5% de zoekfunctie gebruikt, kijk dan eens na of je navigatie systeem écht wel zo goed is.

  Uiteraard zijn er uitzonderingen (bol.com, amazon, …), maar hou ook rekening met je bezoekers zelf.

  Als je bezoekers vooral bestaan uit informatici, ingenieurs (en nog een paar andere groepen), dan kan het weer wel: zij gebruiken zoekfuncties significant meer dan gewone ‘stervelingen’.

 3. Google Sitesearch heb ik onlangs geimplementeerd bij een klant, maar dat werkt ook niet altijd. Met de XML kun je weliswaar veel doen, maar het bleek dat lang niet alle pagina’s corrent waren geindexeerd waardoor er bij het zoeken dingen misgingen.

  Toen hebben we zelf een op maat gemaakte interne zoekmachine gebouwd.

  Ik vind het overigens wel gaaf dat je met Google Sitesearch ook suggesties krijgt als je bijv. een typefout hebt gemaakt.
  Alleen jammer dat Google niet checkt of daar ook resultaten van zijn, want in de praktijk zoek je dan ergens op, er wordt niets gevonden en Google geeft een suggestie. Klik je op de suggestie dan blijkt er nog steeds niets gevonden te worden, dat werkt natuurlijk niet.

 4. Goed geschreven artikel. Weer wat nieuws geleerd.

  Een tip:

  Indien elk individueel record een dynamische website pagina adres heeft kun je via robots.txt en sitemap.xml naar het artikel verwijzen. Op die manier kunnen zoekmachines het artikel vinden.

  Ook kun je door tagging de belangrijkste overzicht pagina’s indiceren en die aan sitemap.xml toevoegen.

  Dat hebbende gezegd:

  Of het wenselijk om zo een site structuur te bouwen is een ander verhaal. Je mening deel ik daarin. Je ziet bij bijvoorbeeld Bol.com hoofdingangen, en je kan er met de menu’s zoektochten verfijnen.

  Zoekmachines zijn in feite moderne telefoongidsen. Dus dat heeft een hele andere insteek dan een reguliere website, waar een bezoeker in eerste instantie niet weet wat er op een website te vinden is, en je het toch wel handig is dat ze vinden wat ze zoeken. Een goede navigatiestructuur kan daarbij zeker helpen. Goed gezien.

 5. Kan ik gewoon even zeggen dat het fijn is om eindelijk eens iemand te vinden op het internet die echt weet waarover hij praat. Meer mensen zouden dit moeten lezen en het voorbeeld moeten volgen. Kortom, goede post! Ik zal deze web page dan ook bookmarken.

Reacties zijn gesloten.