Derde gastblogger: Rosanne over antropologie in design

Foto van Rosanne VredenbregtNaast Tom en Michèlle doet ook Rosanne Vredenbregt haar afstudeerstage bij Tam Tam. Rosanne focust zich op het toepassen van antropologische onderzoeksmethoden in ontwerpprocessen. Voor haar afstuderen gaat zij onderzoeken waar je op gebied van functioneel en grafisch ontwerp rekening mee moet houden wanneer je als Nederlands bedrijf een website in een ander land wilt lanceren. En omdat ik globalization / localization een interessant onderwerp vind in relatie tot informatiearchitectuur, heb ik ook Rosanne uitgenodigd haar ervaringen te delen op dit blog. Rosanne, succes!

4 gedachten over “Derde gastblogger: Rosanne over antropologie in design”

 1. Ik vind het leuk om als CMDer te lezen wat andere mensen in mijn vakgebied zoal doen. Het aanbieden van ruimte om ontdekkingen te delen is een goede ontwikkeling. Voor mijn eigen afstuderen kom ik regelmatig langs om te kijken of hier nog iets nieuws te ontdekken valt.

  Succes aan allen!

 2. > … functioneel en grafisch …

  > … globalization / localization … in relatie tot informatiearchitectuur …

  Vind je dan ook dingen interessant zoals bijvoorbeeld:”interactieve (‘sier’)tekst die automatisch kan worden vertaald, uitgesproken of uitgebeeld” of “visualisaties die worden gegenereerd, waarbij voorkeuren in acht worden genomen”?

  Kijk eens naar SVG, een open webstandaard die grafisch voortbouwt op andere moderne webstandaarden.

 3. @Meine: bedankt voor je reactie! Leuk om jouw (erg gedetailleerde) proces te kunnen volgen. Succes ook aan jou!

  @stelt: hmm, SVG is zeker interessant, zou op het moment nog niet zo goed weten hoe dit zou kunnen inhaken op mijn onderzoek. Misschien zou je wat meer specifieks kunnen opnoemen?

Reacties zijn gesloten.