2 Gastbloggers over kleurenblindheid en Webrichtlijnen

Morgen beginnen Tom van Beveren en Michèlle Thonen aan hun afstudeerstage bij Tam Tam. Tom gaat onderzoeken welke invloed kleurenblindheid heeft op de gebruikersbeleving en gaat kijken of wat ervoor nodig is om kleurenblinden en niet-kleurenblinden hetzelfde te laten ervaren op een website. Michèlle gaat onderzoeken welke ‘verkoopargumenten’ nodig zijn om niet-overheden en niet-developers te overtuigen van de (economische) meerwaarde van de Webrichtlijnen als kwaliteitsmodel. En beide gaan de komende vier maanden hun ervaringen en vragen delen op dit blog.

Het leuke aan beide opdrachten is dat ze de onderwerpen kleurenblindheid en Webrichtlijnen lostrekken uit de toegankelijkheidshoek. Het is één ding om websites toegankelijk te maken voor kleurenblinden; het is iets anders om de totaalbeleving van een website voor hen te optimaliseren. Ook de Webrichtlijnen worden door de meeste mensen geassocieerd met toegankelijkheid, maar hebben een veel bredere insteek. Ik ben dus erg benieuwd naar de resultaten van hun onderzoek en hoop dat jullie reacties op hun blogbijdragen hen daarbij helpen.

Tom en Michèlle studeren overigens allebei Communication and Multimedia Design aan de Hogeschool Rotterdam. Hun afstudeerstage duurt tot juni.

2 thoughts on “2 Gastbloggers over kleurenblindheid en Webrichtlijnen”

  1. Heel goed dat aan deze onderwerpen twee afstudeerstages worden gewijd! Bij deze nodig ik Michele van harte uit bij mij langs te komen om te praten over argumenten die nodig zijn om niet-overheden en niet-developers te overtuigen van de voordelen van de Webrichtlijnen! Heb inmiddels ruime ervaring met het uitleggen van de Webrichtijnen aan managers die geen inzicht in techniek hebben 🙂

  2. michellethonen says:

    Renata, die uitnodiging neem ik bij dezen dan graag aan! Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen met het 'verkopen' van de Webrichtlijnen aan de genoemde partijen. Ik stuur je even een persoonlijk mailtje, misschien kunnen we een afspraak maken.

Comments are closed.