Gemeenten en Webrichtlijnen, nu is het voor iedereen duidelijk

Twee weken geleden ontkrachtte ik het gerucht (via o.a. Nu.nl) dat de Webrichtlijnen niet verplicht zouden zijn voor lokale overheden, door aan te geven dat Rijksoverheid, provincies, waterschappen en gemeenten zich in het Nationaal Uitvoeringsprogramma (NUP) hadden gecommitteerd aan het voldoen aan de Webrichtlijnen voor eind 2010. Maar blijkbaar werd de brief van staatssecretaris Bijleveld niet alleen verkeerd begrepen door de media, maar ook door sommige Tweede-Kamerleden.

Gisteren meldde Nu.nl dat parlementariër Van Raak (SP) Bijleveld wilde verzoeken de Webrichtlijnen alsnog te verplichten aan lokale overheden. Blijkbaar was de Tweede Kamer ook nog niet op de hoogte van het NUP. Nu weet iedereen het als het goed is: eind 2010 moeten zowel Rijks- als lokale overheid voldoen aan de Webrichtlijnen. Werk aan de winkel dus!