Op weg naar Frankwatching 4.0

Vanochtend om 7:00 uur is de aftrap geweest van “Frankwatching Moving Forward”. Frankwatching, het toonaangevende opinieblog over digitale trends en lijstaanvoerder van de Marketingfacts Marcom Top 100, gaat werken aan het ontwerp voor Frankwatching 4.0. En iedereen kan meehelpen, want Frankwatching wil graag de ‘wisdom of the crowd’ gebruiken om tot het ultieme ontwerp te komen. Op het projectblog Forward houdt Frankwatching zijn lezers op de hoogte van de vorderingen. En iedereen is natuurlijk welkom om te reageren en zo een steentje bij te dragen aan het ontwerp.

Frankwatching is niet de eerste die zijn lezers betrekt bij het redesign van zijn site. Eerder dit jaar betrok usability-koning Ruben Timmerman zijn lezers intensief bij het redesign van Usarchy, met succes. Bij Tam Tam hebben we dit jaar ook een keer geëxperimenteerd met een projectblog, voor het redesign van de TU Delft website (waar nu hard aan gebouwd wordt), maar in alle projecthectiek hebben we dit medium niet ten volste kunnen benutten. Desalniettemin is het in mijn ogen een uitstekende manier om al tijdens het ontwerpproces input te krijgen van de doelgroep en van professionals die het leuk vinden mee te denken.

Terug naar Frankwatching. Ik ben heel benieuwd naar het Frankwatching 4.0 concept en zal ook zeker op Forward mijn steentje bijdragen aan het ontwerp. Enne Frank, vergeet je niet de semantische (en valide) html en de gedifferentieerde RSS-feeds? 😉

3 gedachten over “Op weg naar Frankwatching 4.0”

  1. Valide HTML is meer mijn taak, maar dat komt helemaal goed. Grote verbeteringen op dat gebied, semantischer, schoner en daardoor kleiner. Daarnaast ook meer aandacht voor code in artikelen.

    Aparte feeds is ook zeker een goed punt! Zal het op de lijst zetten voor een mogelijk Forward artikel, ben wel benieuwd wat voor feeds men het liefst zou willen zien.

Reacties zijn gesloten.