Microsoft gaat voor open standaarden

Internet Explorer logoGoed nieuws voor met name webontwikkelaars: Microsoft heeft deze week aangekondigd Internet Explorer 8 standaard in te stellen op html rendering die nauwer aansluit op de webstandaarden van het W3C.

Het nieuws over IE8 ligt in lijn met andere recente initiatieven van Microsoft, zoals:

Nu volgt dus ook de browser. Tot op heden heeft Microsoft altijd afgeweken van de W3C-standaarden. Hierdoor werkten webproducten van Microsoft zelf wel in IE, maar vaak niet in andere browsers, en moesten webontwikkelaars regelmatig toeren uithalen om websites in alle browsers goed te laten renderen. Hoe strikt IE8 straks aan de webstandaarden zal voldoen, is nog even afwachten. In de praktijk is er vaak een verschil tussen een standaard en Microsofts interpretatie van een standaard.

Over de precieze html rendering in IE8 zegt Microsoft:

  • “Microsoft is now configuring the settings in Internet Explorer 8, the upcoming version of its browser, to render content – by default – using methods that give top priority to Web standards interoperability.”

  • “Internet Explorer 8 has been designed to include three rendering modes: one that reflects Microsoft’s implementation of current Web standards, …”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *